20-04-07

Deurwaarders

Deurwaarders jagen zwakke consument steeds vaker op kosten

geld.top_399550Een groeiende groep deurwaarders intimideert slechte betalers en rekent bij de inning van achterstallige facturen onnodig hoge kosten aan, zegt een verenigd front van schuldbemiddelaars, armoede- en consumentenorganisaties. De grootste dupe van die wanpraktijken is de zwakke consument. In deurwaarderskringen spreekt men van een 'georkestreerde campagne' tegen hen, maar zelfs bij hen is te horen dat 'een minderheid van deurwaarders fout bezig is'.

Omdat het probleem almaar grotere proporties aanneemt, trekken organisaties als het Vlaams Centrum Schuldbemiddeling, Welzijnszorg en OIVO samen aan de alarmbel. Ook de politici Magda De Meyer (sp.a) en Tom Dehaene (CD&V) klagen de wanpraktijken aan.

Alles draait om de minnelijke invordering van achterstallige facturen van bedrijven als Electrabel, Belgacom of De Lijn of de onbetaalde rekeningen bij een ziekenhuis of een waterbedrijf. Vroeger was de minnelijke invordering - de procedure waarbij het gerecht nog niet tussenbeide komt - het bijna exclusieve actieterrein van incassobureaus als Intrum Justitia, maar door een gat in de wet worden die nu weggedrongen door een tiental grote deurwaarderskantoren.

De incassobureaus mogen van de zogenoemde incassowet geen invorderingskosten aanrekenen aan de consument. De deurwaarders vallen niet onder die wet en kunnen daardoor wel inningsrechten aanrekenen. Ze hebben bovendien vrij spel over welke bijkomende kosten ze factureren. De Economische Inspectie, die de incassobureaus controleert, heeft geen bevoegdheid over hen. Gevolg: de consument moet vaak tientallen euro's extra ophoesten wanneer een deurwaarder achter hem aanzit, zo zeggen schuldbemiddelingsorganisaties.

Bovendien maken de deurwaarders misbruik van hun statuut als ministerieel ambtenaar die verlengstuk is van het gerecht, zo beweert het gemeenschappelijk front. Er wordt bijvoorbeeld meteen met een dagvaarding gedreigd. "Het gaat om pure intimidatie. Ik ken een deurwaarder die bij een minnelijke invordering 'Pro Justitia' op de enveloppe zet. Ongehoord", zegt Magda De Meyer. Zij pleit voor strengere controles en hoopt dat de kwestie in het volgende regeerakkoord wordt geregeld.

Een tiental grote deurwaarderskantoren hebben van de minnelijke invordering een grootschalige commerciële activiteit gemaakt, tot ergernis van de incassobureaus, die met lede ogen zien hoe deurwaarders topklanten als grote energie- of telecombedrijven afsnoepen. De spanning tussen de bewuste groep deurwaarders en de grote incassobureaus loopt hoog op. De inning van achterstallige facturen van bedrijven als pakweg Telenet of Mobistar is immers 'big business', waar tientallen miljoenen euro's in rondgaan.

In deurwaarderskringen wordt bevestigd dat er "een aantal rotte appels" zijn, die echter beperkt blijven tot een kleine minderheid. "De incassobureaus zijn met hun corporatistische motieven erin geslaagd om de politiek voor hun kar te laten spannen", klinkt het.

"Deurwaarders hebben van oudsher aan minnelijke vordering gedaan. Als de incassobureaus echt goedkoper zijn voor de eindconsument, waarom was er dan een wet nodig om hen te reglementeren? En intimidatie? Het is maar hoe je het bekijkt. Wij worden tenminste serieus genomen. Kijk maar eens op de schouw van een huiskamer. De brieven van de deurwaarders liggen apart."

De kernvraag is hoe ver een deurwaarder mag gaan in een commerciële activiteit. Een officieel standpunt van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders viel er gisteren niet te rapen. Volgens een hooggeplaatste ingewijde zijn de deurwaarders onderling verdeeld. De Kamer debatteerde gisteren urenlang over de kwestie, maar wil pas vandaag reageren op de kritiek van de welzijnsorganisaties. (dm 20.4.07)

20:38 Gepost door Jan Boeykens in Algemeen | Permalink | Commentaren (37) |  Facebook |

Commentaren

onrechtmatige inbeslagname Ikzelf was slachtoffer van onrechtmatige inbeslagname van goederen.
Zo werd het bed van mijn zoon inbeslaggenomen,dit werd genoteerd als 3 zits bank met lichte stof,eveneens werd het nachtkastje van zijn slaapkamer in beslag genomen,een luchtzuiveraar waar ik een officieel attest van heb dat dit een medisch toestel is,een luster,goederen die eigendom waren van anderen waarvan ik de factuur en betaligsbewijzen kon voorleggen.Ik werd geintimideerd en gechanteerd indien ik niet akkoord ging met een afbetalingplan ,toch kon ik een pv van onvermogen en gebrek aan afbetaling voorleggen.Ze hielden met dit alles geen rekening.Dit gebeurde in bijzijn van de politie.Doordat ik wist dat dit onwettig was verwittigde ik de burgemeester,zij is de baas van de politie.
Dit met alle gevolgen vandien,dat ik het moest vergelden.
Ik heb ook klacht ingediend bij de syndicus.Zoals te verwachten steunen die mekaar.
Ik heb dan grote maatregelen genomen en gedreigd dat ik alle goederen die niet vatbaar zijn voor inbeslagname ging weghalen,en het nodige ging doen om de gerechtsdeurwaarder strafrechterlijk te laten vervolgen.Donderdag 22 maart 2007 ging de openbare verkoop plaatsvinden.De dag tervoren kreeg ik van de politie telefoon om te vragen of de goederen nog aanwezig waren.Ik gaf geen antwoordt op die vraag ze moesten zelf maar komen kijken.De dag dat ze de goederen gingen ophalen was ik bewust niet thuis,ze moesten maar de deur openbreken.
s'avonds ben ik gaan kijken,en tot mijn grote verwondering stonden alle goederen er nog, ook degene die niet vatbaar waren voor inbeslagname.
Met andere woorden ze hebben de boel afgeblazen.
Dit is duidelijk het bewijs dat ze in de fout waren niet enkel de deurwaarder en syndycus maar ook de politie ging hun boekje te buiten.Ik geef dan ook de goede raad,men kan intimideren en chanteren maar enkel als je zelf hiermee akkoord gaat.Als je voet bij stuk houdt en je bent in je recht en dreigt met gerechterlijke stappen te ondernemen blazen ze de boel af.Ondertussen heb ik de kneepjes geleerd hoe ik zulke mensen kan tegenhouden,nu zit ik in een stadium dat ze zelfs geen moeite meer doen.Mijn schulden waren wel te wijten aan mijn medische toestand waardoor de ziekenhuiskosten enz.. niet meer te betalen zijn.

Gepost door: smesman | 11-06-08

Reageren op dit commentaar

Dit wil ik schrijven in engels. Its too much bullshit with deurwaarders.Have been 15 years in debt. Have tried to pay untill i lost everything to deurwaarders. No more home, No job, no life and future. Been on the streets for 2 years with a university degree in my pocket.::what a life... The deurwaareders have their Mafia group. Its now a criminal organization with own thugs .I keep paying the same bill 10 years ago. I got stronger now and no more scared. I am used to living on the streets.
This criminal act is also backed by the law.Well, there is an underground movement in existence to get rid of all deurwaarders. They are they major cause oif poverty, crimes and loss of lives.When someone dies because of a deurwaarder, de deurwaarder should be hanged and many people are now looking for an alternative ways to free themselves from the implemented slavery.

What people dont also know is that debt is a mechanism built in the system. More than 6 million Nederlanders in debt which is half of the population.If we all pay our debts, there will be no money left in the circulation or on the streets.The irony of it is that, without debtors, there is no job for deurwaarders and hence they should have respect for the consument. There is a massive protest on the way to drive all deurwaarders out of the system because ;;;nobody was born with money; hence our society is a monetarily controlled economy, we will all die to get ride of them one way or another. ::enough is enough.

Gepost door: DEAD | 23-05-11

ik heb dit ook voor door aanslepend arbeidsongeval en myn reuma lopen rekeningen op en zelfs men laatste 50 euro moet ik afgeven want deurwaarders doen niets dan dreigen en wat antwoord het ocmw laat ze maar meenemen veel heb je niet plezant he

Gepost door: juanita | 18-01-12

Ook ik heb dit probleem. Moet gans mijn leven medicatie nemen, en dan medicatie tegen de neveneffecten daarvan enz.. kost handen vol geld. Daarbij nog een beslag op mijn loon vanwege een boete van de belastingen van het jaar 1992. Ben onlangs zwaar van een trap gevallen was volledig bewusteloos. De ambulance gebeld en naar spoed waar ik pas 's anderdaags wakker werd. Krijg dan nadien een rekening van het ziekenhuis die bijna niet te betalen was. Kon dit niet direct betalen dus trekken ze dit voor de vrederechter. Twee weken voor het moest voorkomen betaal ik de factuur. Toch hebben ze dit laten doorgaan toen ik in het ziekenhuis was dus bij verstek veroordeeld. Krijg dan het vonnis betekend, door mijn gezondheidstoestand en niet bewust van gerechtelijke termijnen ga ik toch nog in beroep. Natuurlijk te laat !!! Terug de deurwaarder met een betekening - bevel. Resultaat: van een factuur € 75 die ik reeds al had betaald, en een dreiging van openbaar verkoop van de paar meubelen die ik heb, zijn de kosten van de deurwaarder € 1.280.
Zelfs kosten van een slotenmaker zijn aangerekend terwijl die er nooit aan te pas is gekomen, en een hoop vermeldingen waar geen mens uit wijs raakt.

Conclusie: het word de hoogste tijd dat daar eens een degelijke controle op komt, ben op zoek gegaan naar een tuchtraad of ombudsdienst voor klachten tegen deurwaarders. Wat dacht u? nergens iets gevonden, alleen de kamer van de gerechtsdeurwaarders waar je de syndicus kan aanschrijven met je klacht, maar deze heeft dan ook geen enkele bevoegdheid. Hoe kan je dan deze dingen au serieux nemen?????????? Van de politieke kant zullen we niet veel moeten verwachten denk ik, mensen die betalingsmoeilijkheden hebben zijn niet zo belangrijk.

Gepost door: polarskin | 23-06-12

We gaan kopje onder!!! Drie jaar geleden werd ik slachtoffer van zinloos geweld net zoals vanholsbeek in Brussel behalve dan dat ik door het oog van de naald ben gekropen, na twee jaar eindelijk herstelt krijg ik toch niet een zwaar autoongeval waar ik nu nog altijd niet door kan gaan werken en ja de financieen je kan het wel raden...Dinsdag is het zover, ze komen onze lang bijeengespaarde waardeloze maar voor ons belangrijke spulletjes die ons huis thuis maken opladen... wat moeten ze nu eigenlijk laten staan en wat niet of is alles al te laat...help we verzuipen
mams, the 4 kids en ik

Gepost door: Michael | 12-07-08

Reageren op dit commentaar

ik werd ongewild als stroomman gebruikt van een broer van de deurwaarder de broer is notaris , schreef mij in zonder dat ik aanwezig was vervalste documenten , zodat er een schuld naar mij kwam van meer dan 480.000 euro de schulden zaten in het bedrijf van deze notaris , naar aanleiding ben ik en mijn vrouw gescheiden om een familie drama te voorkomen , nu ik terminaal ziek ben hebben ze besloten mijn vrouw en kinderen hun leven verder te vergooien ze verplichten mij dingen te doen die ik niet wil maar moet uit voeren , we zijn de Duppen van onze zwakke gevoelens niets te ondernemen moet het echt anders moet er echt iets zeer zeer erg gebeuren voor men aandacht krijgt we hebben geen geld dus ook geen rechten als moordenaar heb je meer rechten dan het slachtoffer dat ondervinden wij al jaren wij kijken ook tv zoals het in België gesteld is is moorden door advocaten en deurwaarders op bestelling niet strafbaar de deurwaarder heeft op zijn kabinet meer dan 15 zelfmoorden per jaar dat is moord op bestelling om langer termijn het zijn allen die gemaakt zijn als stroomman ,

Gepost door: naaam en aders gekend | 15-07-12

Ik heb me deze week serieus kwaad gemaakt door het feit dat een deurwaarder alles komt aanslagen en een bedrag eist van rond de 1000euro...
Op zich kan ik er nog een beetje mee leven en dus begin ik 1000euro bij mekaar te sprokkelen voor de aanvankelijke datum van in beslagname van mijn goederen...
Een week voor die datum krijg ik alsnog een gele brief om nog maar is mede te delen dat ik moet betalen terwijl ze alles al hadden opgeschreven...
De kosten van die gele brief waren nog is 90 euro...
Waarom iemand nog kosten laten betalen terwijl ik hemel en aarde moet bewegen om de hoofdsom bij mekaar te krijgen en terwijl ik weet dak voor die datum op de brief moet betalen...
Ze hebben immers toch mijn goederen indien ik niet betaal dus waar steekt het probleem eigenlijk???
Is dit wel wettelijk want toen hij met zijn typemachientje kwam is er toch duidelijk gezegd dat ik zeker 2 dagen voor de verkoop moet betalen of anders...
Dit is pure diefstal vind ik en ben reeds een klacht proberen te gaan indienen bij de politie...
Die zij me doodleuk dat een klacht tegen een deurwaarder niet mogelijk was omdat hij geen misdrijf pleegt...
Dus wil dit zeggen dat deurwaarders boven de wet staan ???
Waar gaan we in Belgie naartoe ?
Het is zelfs zo dat een deurwaarder ten allen tijde kan binnenkomen met een slotenmaker maar er moet wel politie bij zijn...
Waar is onze privacy dan gebleven ???
Zelfs in het kader van een gerechtelijk onderzoek is een huiszoekingsbevel van toepassing of men spreekt over procedurefouten !!!
Maar een deurwaarder mag lekker arrogant zijn en kosten aanrekenen waar hij zelfs geen recht op heeft...
ARM VLAANDEREN moet ik zeggen...
En bij deze wil ik een hart onder de riem steken voor de mensen die al 10tallen euros kosten hebben betaald die in feite vermeden hadden kunnen worden of onrechtmatig waren !!!


MVG
een ontevreden belg

Gepost door: wikke | 16-02-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben ook geïntimideerd door gerechtdeurwarders die zijn vandaag tuis gekomen om alles op te schrijven toen ik aanwezig was.gelukkig maar wand ik denk dat ik dat niet zo zou laten.ze hebben volgen mij zo veel fouten gemakt en zijn niet tot hun recht maar zelf weet ik weinig tegen te doen.kan iemand luisteren naar mijn verhaal wand ik kan dat niet schriftelijk doen.dank uw

Gepost door: Christos natsiopoulos | 31-10-12

Ik ben ook geïntimideerd door gerechtdeurwarders die zijn vandaag tuis gekomen om alles op te schrijven toen ik aanwezig was.gelukkig maar wand ik denk dat ik dat niet zo zou laten.ze hebben volgen mij zo veel fouten gemakt en zijn niet tot hun recht maar zelf weet ik weinig tegen te doen.kan iemand luisteren naar mijn verhaal wand ik kan dat niet schriftelijk doen.dank uw

Gepost door: Chris | 31-10-12

Ik kan dit echt niet meer aan Hallo,

Ik heb een jaar een eigen zaak gehad, café. Veel problemen met brouwerij... ik moest slapen als een hond, alles was rot... er werd mij beloofd dat alles gerenoveerd zou worden... helaas de brouwerij had mij loze beloften gemaakt. Het volk minderde... en ja de rekeningen werden groter naarmate mijn inkomsten.
Ik doe echt mijn best om te betalen. 300 euro daar, 600 euro ginder.
Men weet dat ik betaal, ook al gaat het niet elke maand.
Ik heb gewerkt na mijn zelfstandige activiteit, maar dat was helaas maar voor bepaalde duur. Ik schrijf dagelijks sollicitatiebrieven, maar ik krijg nooit goed nieuws.
Vandaag ging de deurbel... deurwaarder die alles kwam opschrijven. Ik zou nog 300 euro moeten, maar er komen meer dan 200 euro kosten bij... bijna de helft dus.
Waarom word ik keer op keer gestraft? Als men weet dat ik zal betalen, waarom doen ze dan dit nog?
Ik zie het niet meer zitten... wat komt er van de wereld? 500 euro huur... om maar te zwijgen van de rest.
Ik zak dieper weg, ik kan dit leven niet meer aan.
Die directeurs krijgen maar ontslagpremies van miljoenen euro's, en anderen die altijd eerlijk en op tijd gaan werken worden gestraft.

Gepost door: triestje | 17-04-09

Reageren op dit commentaar

Legaal Machtsmisbruik Hallo,
Zelf vind ik de deurwaarder een mens,en zoals de meeste mensen kunnen ze hun macht niet aan en gaan ze dus sneller over naar machtsmisbruik.
Zelf heb ik ook al eens een gerechtsdeurwaarder in mijn huis gehad.Van deze deurwaarder kan men absoluut van machtsmisbruik en legale coruptie spreken.Zo had de deurwaarder eerst klacht ingediend bij de politie.Dat het huis zogezegd onbewoonbaar leek.Toen had ik aan de politie verklaard dat ik enkel s'morgens thuis ben tot 12u30 en nadien moet werken tot 20u30.Bij deze had de deurwaarder genoeg informatie,om te komen op een moment dat ik zeker niet thuis ben.Maw rond 15u In de namiddag heeft hij dan de inbraak gedaan met slotenmaker.Op het blad waren er zogezegd 3 personen in mijn huis.Maar volgebs ooggetuigen waren er 5 personen in mijnhuis.Ook mijn hond bleek rake klappen gekregen te hebben en een koffiekan lag gebroken op de grond.
Dit noem ik pure corruptie en machtsmisbruik.Niet moeilijk dat deze soort legale maffia de meest gehaate soort is op deze wereld.Wat mij betreft is het echte woord van een gerechtsdeurwaarder:Legale burger-teroristen der maatschapij of legale pooiers der maatschapij

Gepost door: VEM | 06-05-09

Reageren op dit commentaar

Misbruik deurwaarder LIBBRECHT: kidnapt mijn dochter op school Ik zit in een drieste vechtscheiding en doordat een dochter al sinds mei werd achtergehouden door de moeder, kozen de andere twee plots zeer resoluut om niet meer naar de moeder te willen terugkeren. Uiteindelijk probeerde ze die te kidnappen op 16/08/2009 (recent dus) en kwam het tot een correctionele dagvaarding wegens slagen en verwondingen. Dit kwam di 02/09/09 voor en ligt voor uitspraak 09/09/09 (mooie datum).

Tussenin zei de politie te Kortrijk correct, dat zij niet gewapenderhand (manu militari) de twee kinderen van bijna 17 en 8 wegnemen omdat zij expliciet NIET willen terugkeren onder geen enkel beding.

Maar intimiderend komt gerechtsdeurwaarder LIBBRECHT met mijn echtgenote bij de directrice van Groenheuvel binnengestormd en duwt een document onder de verbaasde directrice waarin hij zegt dat de domicilie bij de vrouw staat en het hoederecht van haar is, en neemt haar - tegen Stientje die roept dat ze bij haar papa wil blijven - mee.

De directrice belt mij heel verbouwereerd waarbij ik zei dat ze de politie had moeten bellen, want dat er in dat papier staat dat het gezamenlijk ouderlijk gezag is en dat er uitspraak is woensdag in deze zaak.

Ik bel het kantoor op en een collega vraag ik wie de opdrachtgever is (omdat de advocaat een tuchtprocedure van mijn zoon en mij heeft wegens door het parket en de psychologencommissie bewezen valsheid in geschrifte en manipulatie van het gerecht met zeer ernstige gevolgen voor ons beiden, zie http://www.florisvanbelle.be/090902-tuchtklacht.pdf) verdedigt hem onmiddellijk en hij zegt snel 'LANGEDOCK Veerle'. Hij zegt meteen ook dat hij passief optrad en niet actief, omdat hij wel voelt dat ze buiten hun boekje gegaan zijn. Bij nazicht merk ik nu dat de syndicus (die verantwoordelijk is voor de deontologie) van hetzelfde adres en zelfde kantoor is, en navraag bij een aantal andere gerechtsdeurwaarders die ik beroepshalve kende of vanuit een ouderraad, leerde me dat de doofpotoperatie hierin voor de hand zou kunnen leggen. Na contact met nog een andere syndicus, ga ik het nu meteen ook allemaal aan de minister van Justitie bekend maken, en ook bij het Parket natuurlijk klacht neerleggen met burgerlijke partijstelling door ons beiden (zoon + dochter + ik).

Onvoorstelbaar dat dit soort zaken kan gebeuren!

soms zou je denken als je die teksten leest, dat ze in China nog beter af zijn dan hier.

Maar ooit komt er beterschap, zelfs al nemen ze mij op die manier alles financieel af, mijn intelligentie is nog nooit zo hoog geweest dankzij al deze vernietigingspogingen.

Ik ben trouwens dankzij een vernietigd verzoekschrift tegen die advocaat wellicht de eerste Belg of zelfs Europeaan die bewezen heeft NIET psychisch gestoord te zijn. Daar willen mijn zoon en ik dan ook een bestseller van maken over heel de wereld, volgens de werkwijze van Al Gore.

Succes aan allen die problemen hebben, ooit komen er betere dagen, maar je mag niet opgeven, anders lopen ze gewoon over je.

PS: De zelfde nacht erna, kreeg ik nog een dwangsombetekening van meer dan 28.000 EUR dwangsommen omdat ik dit soort zaken op internet zet. Ze verwijzen opnieuw naar een kortgeding en vergeten de zaak ten gronde, en vergeten ook dat de advocaat zelf boeken schrijft en in de krant kwam, en een van de overtredingen zijn... google-cache pagina's. De intelligentie van dit soort deurwaarders, mag je dus ook echt niet overschatten. De strijd is wellicht begonnen.

VAN BELLE Floris + VAN BELLE Jean Marc + VAN BELLE Stientje

Gepost door: VAN BELLE Jean Marc | 05-09-09

Reageren op dit commentaar

Nog straffer: gerechtsdeurwaarder reageert NA VERBOD!! Zeer straffe aanvulling (komt bij klacht):

In het dossier merk ik nu dat er een EENZIJDIG VERZOEKSCHRIFT was met vraag om de gerechtsdeurwaarder te laten optreden, maar rechter E. Vervaeke te Kortrijk wees dit letterlijk als volgt af:

[i]Zeer maar werkelijk zeer ernstig feit: Op 25/08/2009 antwoord de rechter E. Vervaeke in zijn vonnis over het eenzijdig verzoekschrift 04/420/C op de vraag
- “Verzoekster wenst thans ‘gedwongen uitvoering met een manu militare’ optreden van de gerechtsdeurwaarder gezien de flagrante blijvende niet-uitvoering door Jean Marc Van Belle van een rechterlijke uitspraak nopens de bezoeksregeling over de kinderen” als volgt: “ met volgende letterlijke beschikking op pag. 3 van de uitspraak:
>>> “De rechtbank stelt vast dat Marieke intussen de ganse tijd bij verzoekster is gebleven en tevens niet in vakantie is gegaan naar haar vader. Stientje is ‘in bijzijn van haar ongeveer 17 jaar oude broer Floris’ de ganse vakantie bij vader gebleven. Zoon Floris heeft geen signalen naar zijn moeder geuit alsdat er van enig fysisch of moreel gevaar sprake zou zijn in hoofde van Stientje.
Zelfs al kan er geloof gehecht worden aan het feit dat de houding van Jean Mar Van Belle ingegeven is door mogelijkse vergelding van een opgelopen schorsing van bezoek tengevolge feiten gebeurd in 2005, kan niet gesteld dat verzoekster, hoewel haar rechten geschaad zijn, in deze bijzondere aangelegenheid dient te grijpen naar een uitzonderlijke uitvoeringsmaatregel waarvan de schade, dewelke dit aan het jonge kind Stientje (8 jaar) zal berokkenen, mogelijks groter zal zijn dan het recht van de moeder. De gevorderde maatregel is in die zin buiten proporties vooral nu de rechtbank vaststelt dat de schermutselingen waarvan sprake voornamelijk gebeurden na een binnendringen in de woning van Jean Marc Van Belle door verzoekster. De rechtbank stelt tevens vast dat de procedure in kort geding reeds 2005 werd weggelaten van de rol, zodat kan worden aangenomen dat er zich tussen 2005 tot heden geen noemenswaardige incidenten hebben voorgedaan.” [/i]

Dus DIT GEBEURDE NA RECHTERLIJK VERBOD!

Nu loopt nogmaals een kortgeding om DIT GOED TE PRATEN EN BEVESTIGD TE ZIEN.

Ja, zo schrijft het Kortrijkse gerecht wel pekzwarte bladzijden, ik ga hen hier snel op wijzen dat ze dat bezig zijn en dat alles door mijn zoon sappig in het buitenland zal uitgegeven worden op... grote schaal (de forums waarop mijn zoon zit bevatten soms tot 300.000 Engelstalige leden).

Gepost door: VAN BELLE Jean Marc | 25-09-09

Reageren op dit commentaar

verwijderd

Gepost door: Kurt Claerhout | 17-08-10

Reageren op dit commentaar

is daar niets tegen te doen tegen de onmenselyke manier waarop van deun omgaat met de mensen ook al is er schuld soms is dat niet de fout van de persoon zelf ik heb problemen door het arbeisongeval echtgenote dat nog bezig is en ook my dreigt mr van deun met al aan te slagen zonder en menselyk begrip dit kan toch niet blyven duren die man maakt levens kapot

Ons antwoord: zolang de mensen zich niet organiseren in hun strijd tegen onderdrukking, zal er niks veranderen.

Gepost door: porton | 18-01-12

Gelieve al mijn teksten te verwijderen!

Gepost door: Kurt Claerhout | 17-12-13

Gelieve al mijn teksten te verwijderen!

Gepost door: Kurt Claerhout | 17-12-13

Kurt, het is NIET de bedoeling om hier nadien nog topics te verwijderen. Best nadenken voor je iets post. Dit is een publiek forum die diverse informatie verzameld.

Je kunt het wel rechtzetten door te melden wat nu fout is, en als je een veroordeling kreeg voor wat je hier schreef, kun je dit hier ook publiceren en toelichten. Zo weten toekomstige mensen ook via google hoe dit correct dient te verlopen;

Let wel: ik ben geen beheerder van dit forum, maar heb o.a. wel een juridische en een journalistieke functie (zie ook www.persengerecht.be omtrent publcaties als dezer). Je kunt mij ook bereiken op info@logocom.be als je het eerst eens ruimer wil bespreken met mij.

Gepost door: VAN BELLE Jean Marc | 17-12-13

Ik kreeg een telefoon van een deurwaarder dat ik moet betalen van een tegenpartij
waar ik nog aan moest betalen .
Nu is het zo dat ik voor de vrederechter heb geweest en in het gelijk werdt gestelt
in de zaak van de tegenpartij heb ook het vonnis gekregen en het geld dat zij van mij nog moeten hebben moest ik regelen met de tegenpartij .
zodus ik nam contact op met de advokaat van de tegenpartij maar hij wou mij niet te woord staan.
Dan hed ik het bedrijf een aangetekende brief gestuurd en ook de advokaat
of zij zo vriedelijk wilden zijn om een rekeningnummer op te sturen dat ik zo snel mogelijk het bedrag zou kunnen overmaken .
nu helemaal geen reactie gehoord .
nu is deze zaak naar de deurwaarder gegaan en die zei dat hij aan de deur heeft geweest en ook binnen heeft geweest om mijn inboedel op te schrijven .
maar er zit geen ander slot op mijn deur en hij zei dat hij ook een brief heeft achtergelaten die ik niet gevonden heb .
dus hij belde mij op met deze intimiderende woorden
waarop ik hem vriendelijk zei dat er bij mij thuis geen brief lag en dat er geen ander slot op mijn deur was .
waarop hij me dan geen antwoord op kon geven .
nu moet ik morgen naar zijn kantoor komen om het verder af te handelen .
wat kan ik nu het beste doen heb wel bewijzen van aangetekend schrijven naar de tegenpartij .maar als zij mij geen rekeningsnummer op sturen kan ik toch niet betalen

Gepost door: anton | 16-08-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook al veel problemen gehad met deze gangsters vooral,de heren segers,eyskens uit Turnhout
Ja een ander woord heb ik er niet voor dit zijn echte gangsters
Ze hebben eerst beslag gelegd op mijn meubelen door moet ik hun bijna 230 euro voor betalen.Ze zijn ze nooit komen halen en nu een paar weken geleden hebben ze beslag gelegd op mijn loon.Ook weer extra kosten.Ik moet bijna 1200 euro betalen voor iets dat eigenlijk maar 100 koste.
Wie zijn hier de schurken

Gepost door: ronny van luyt | 19-08-11

Reageren op dit commentaar

ik heb ook problemen met die rothond deurwaarder van deun uit leuven .. ik zeg als hy nog 1 maal aan myn kot komt ..verlaat hy mtn kot niet meer . als je dit leest van deun bloedzuiger dan ben je by deze verwittigd . en mensen doe gelyk my . al myn meubelen staan by myn vrienden en ik heb oude rommelin de kringloop gekocht ... weet je dat die bloedzuigers de dure meubels enzovoort zelf houden en duur verkopen en in hun eigen zak steken .

Gepost door: jakobus | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

ik heb ook problemen met die rothond deurwaarder van deun uit leuven .. ik zeg als hy nog 1 maal aan myn kot komt ..verlaat hy mtn kot niet meer . als je dit leest van deun bloedzuiger dan ben je by deze verwittigd . en mensen doe gelyk my . al myn meubelen staan by myn vrienden en ik heb oude rommelin de kringloop gekocht ... weet je dat die bloedzuigers de dure meubels enzovoort zelf houden en duur verkopen en in hun eigen zak steken

Gepost door: jakobus | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

hallo,wij kennen die van deun,en hebben die laten schorsen,omdat hij mij en de kinderen 2 uur lang gijzelde in ons eigen huis en de kinderen konden niet naar school
Ga maar naar de rechtbank en dan doen ze het nodige

Gepost door: jjanssens | 31-08-12

ik heb ook problemen met die rothond deurwaarder van deun uit leuven .. ik zeg als hy nog 1 maal aan myn kot komt ..verlaat hy mtn kot niet meer . als je dit leest van deun bloedzuiger dan ben je by deze verwittigd . en mensen doe gelyk my . al myn meubelen staan by myn vrienden en ik heb oude rommelin de kringloop gekocht ... weet je dat die bloedzuigers de dure meubels enzovoort zelf houden en duur verkopen en in hun eigen zak steken . dus alle deurwaarders moeten ze kapot schieten op straat..

Gepost door: jakobus | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

kort en bondig. rechtbanken.advokaten.deurwaarders en flikken .1 pot nat . het is 1 grote hoerenest .corupte boel en geld afzettery. natuurlyk dat de mensen overvallen doen op alles en gaan stelen. jajaja het komt door die hoerenest . dit nog . een flik in burger trapt dat griek meisje dat eboeid is in het gezicht en die hoerenzoon word niet aangehouden en mag vry uit gaan . als wy dat proberen zitten wy vast voor maanden of jaren en betalen

Gepost door: robbie | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

kort en bondig. rechtbanken.advokaten.deurwaarders en flikken .1 pot nat . het is 1 grote hoerenest .corupte boel en geld afzettery. natuurlyk dat de mensen overvallen doen op alles en gaan stelen. jajaja het komt door die hoerenest . knal ze maar allemaal af . dit nog . een flik in burger trapt dat griek meisje dat eboeid is in het gezicht en die hoerenzoon word niet aangehouden en mag vry uit gaan . als wy dat proberen zitten wy vast voor maanden of jaren en betalen . ik meen het geef my maar een revolver en ik knal ze af als een hond.en goed dat die man in brussel die kut vrederechter kapot geschoten heeft. wat het heeft hy verdiend.

Gepost door: robbie | 17-10-11

Reageren op dit commentaar

Deurwaarders,??? ik durf dit zeggen het zijn wettelijke dieven, ttz bij beslag en ophaling kiezen zij meestal het antiek en het waardevolle er zelf uit,zelfs zonder dat er geld over de tafel kwam.(zelf gezien van een vriend)klacht??? wel ja,maar niks van in huis gekomen(de kaste hé).en ik denk dat hier in Belgie geen enkele politieker tegen die gasten durft op te komen om alles toch wat recht te trekken.Ikzelf heb geen last van die gasten,alee ik roep niet te luid hé,maar indien ze bij mij alles opschrijven zal er bij de ophaling niets meer staan,so wat ,een boete?laat mij koud, als ze komen ben ik reeds een kei geworden en keien kun je niet stropen.er zal mischien nog eens een tijd komen dat er zekere personen kaal zullen geschoren worden zoals vroeger.
Hou stand eens wordt het beter.
MVG
Edouard

Gepost door: Edouard | 02-01-12

Reageren op dit commentaar

Een dame bij de penale boetes uit Leuven aan de Philips site, heeft me verteld dat ze alle contact hebben verbroken met gerechtsdeurwaarder Van Deun uit Leuven!

De penale boetes werken alleen nog samen met 1 andere deurwaarder uit Leuven….misschien in de toekomst met nog een 2de deurwaarder!

Van Deun is 35 jaar deurwaarder, binnenkort neemt een andere jood zijn kantoor over en zo zal deze op zijn beurt de komende 30 jaar….10.000 mensen in Vlaams – Brabant veel pijn en verdriet aandoen!

U bent bij dezen gewaarschuwd !!

Gepost door: Sportman | 29-02-12

Reageren op dit commentaar

Het zijn niet alleen de deurwaarders bij VAN DEUN, ook de loketbedienden zijn goed getraind. Hoe die bediende de mensen te woord staat is gewoon onmenselijk en oh zo pretentieus. Het ventje is misschien 25 jaar maar denkt dat het hele kantoor van hem is. Ik betaal een gedeelte begin april en in mei had ik de betaling in memo gezet op 24/05. Op 23 mei komen ze binnen met politie deurwaarder en getuige. Ik had nog 46 € te betalen. Nu 492 €. Het ergste is; je kan er niets tegen doen. Als bij mij alles achter de rug is zal ik toch een brief schrijven bij hogere instanties ( moet het nog uitzoeken). Als er iemand mee wilt doen, met plezier, hoe meer zielen .....

Gepost door: Vermeersch | 09-07-12

Het zijn niet alleen de deurwaarders bij VAN DEUN, ook de loketbedienden zijn goed getraind. Hoe die bediende de mensen te woord staat is gewoon onmenselijk en oh zo pretentieus. Het ventje is misschien 25 jaar maar denkt dat het hele kantoor van hem is. Ik betaal een gedeelte begin april en in mei had ik de betaling in memo gezet op 24/05. Op 23 mei komen ze binnen met politie deurwaarder en getuige. Ik had nog 46 € te betalen. Nu 492 €. Het ergste is; je kan er niets tegen doen. Als bij mij alles achter de rug is zal ik toch een brief schrijven bij hogere instanties ( moet het nog uitzoeken). Als er iemand mee wilt doen, met plezier, hoe meer zielen .....

Gepost door: Vermeersch | 09-07-12

ik heb een dringend vraagje, heeft iemand daar verstand van. kan een deurwaarder nog steeds een inbeslagname uitvoeren zelfs als je net 500 euro gestort hebt en ze vragen NOG eens 500 euro voor de verkoop tegen te houden?(deurwaarder turnhout) ze "dreigen" ermee maandag de spullen op te komen halen. en heb gisteren 500 euro gestort, maar nu nog eens 500 euro te storten kan ik echt niet meer, we hebben amper nog 600 euro om een maand van te leven. kunnen ze dan toch nog de spullen op halen, zelfs mijne moto die meer waard is dan de schuld zelf, en die ik zeker nodig heb daar dit het enige vervoermiddel voor mij is?

Gepost door: santy | 08-03-12

Reageren op dit commentaar

Ja, ze kunnen beslagleggen op uw moto. Net zoals ze beslaglegden op mijn camionette met meer dan 210.000 km in 2005 na het kortgeding in echtscheiding en die ik nodig had om mijn bedrijfsinkomsten als zelfstandige te kunnen behouden. Ik tekende nog derdenverzet aan bij de handelsrechter, maar dat kon de gedwongen verkoop ook niet tegenhouden, gezien je slechts zo'n 2500 EUR beroepsgoederen mag houden en de camionette werd verkocht voor 4050 EUR incl. de BTW die ik moest doorstorten aan de staat in 2005 (was aftrekbaar bij aanschaf en gebruik, dus verschuldigd bij - zelfs gedwongen - verkoop).

Nu komt de zaak ten gronde voor (zie http://logocom.be/echtscheiding/tengronde) en beseft men dat heel het boeltje mis is en wil men de zaak ten gronde zelfs doen verdwijnen om deze miskleun van een beschikking toe te dekken, maar er komen nu zowel boeken (hopelijk maak ik er ook een PS4-game van) als een film (plan ik tegen 12/05/2019, dan zal ik 30 jaar getrouwd zijn), en wil men mijn tegenvordering van die 4.050 EUR die ik natuurlijk terug moet hebben, op die manier ook van de 'rol' vegen. Maar dan zal die eeuwig ten dage als een zwart geschiedenisblad op talloze internetpagina's als deze blijven, vrees ik. Dus misschien moet o.a. rechter Vervaeke en het O.M. te Kortrijk en Gent iets meer nadenken over de gevolgen van hun oneigenlijke daden nu bewezen is dat ik noch een eigenlijk noch een oneigenlijk misdrijf pleegde, maar de agressor (de vrouw die de echtscheiding per se wou en blijft willen) beloonde. Toch bewijst mijn dossier dat wie geduld heeft en geloof, merkt dat de waarheid altijd boven komt drijven als explosieve benzine op een groot wateroppervlak. En dat de leugen zichzelf uiteindelijk zowel waarmaakt als vernietigt.

Jean Marc VAN BELLE, info@logocom.be, dankzij deze toestanden ook juridisch adviseur geworden met zééér veel praktijkkennis en nog altijd weinig emotioneel gehalte jegens om het even welk rechtsdossier.

Gepost door: VAN BELLE Jean Marc | 05-06-12

À : Ilse_Electrabel (Twitter)
Envoyé le : Vendredi 2 août 2013 16h53
Objet : Re: Ilse_Electrabel (@Ilse_Electrabel) has sent you a direct message on Twitter!

De petitie op Change org, ter ondersteuning van Mvr Peeters gaat om het dossier van Farasyn -Katras deurwaarders te Brussel in opdracht van Electrabel

de naam van deze dame is Isabelle Marie Louise Peeters Grote Bosstraat 118 1030 Schaarbeek

Jose Garcia ELECTRABEL met de hulp van Farasy Katra deurwaarders : schuldig bedrag 1391,64 interets moratoires.........199,97 indemnite procedure.......220,00 citacion..........................171,36 expedition....................... 3,00 signification.....................129,02 interets............................ 42,78 comandement...................167,90 saisie mobiliere..................290,25 main levee......................... 12,71 placards.............................135,57 interets.............................. 15,10 droit d acomte.................... 29,72 droit de recette................... 13,89 frais de sommation.............. 21,32 interets................................ 5,45 droit d acompte sur le solde... 39,37 droit de recette..................... 6,13 Schuldig bedrag NU ..2895,18

Jose Garcia http://chn.ge/1dK9Wlk

Gepost door: josep m valls | 02-08-13

Reageren op dit commentaar

Zoals Jean Marc Van Belle zegt, is dit een publiek forum dat diverse informatie verzameld.

Denk eerst na voor dat je iets publiceert. Je kan bepaalde zaken ook achteraf rechtzetten als ze fout waren.

Als je een veroordeling kreeg voor wat je hier schreef, kun je dit hier ook publiceren en toelichten. Zo weten toekomstige mensen ook via google en deze blog hoe dit correct dient te verlopen;

Vermijdt scheldpartijen en doodsbedreigingen waarop je kan gepakt worden door je geraffineerde tegenstander die alle kneepjes van het vak kent.

Leg de zaken gewoon uit zoals ze zijn en vermeldt de feiten.
Noem de naam van de deurwaarder zonder een persoonlijke lastercampagne tegen hem te starten want dat speelt enkel in zijn kaart.

Het is belangrijk dat slachtoffers van deurwaarders hun ervaringen bundelen, met elkaar afspreken en samen actie ondernemen.

Jan Boeykens, blogbeheerder

Gepost door: Boeykens | 09-01-14

Reageren op dit commentaar

De nieuwe economische hervormingen goedgekeurd door de overheid is het creëren van inconsistentie in alle gebieden van financiën die de banken, beurzen, hypotheken etc. Mensen zijn verward voor hun medium van deposito's en dit zal leiden in de daling van de waarde van de activa omvat.

Gepost door: buckyballs | 12-03-14

Reageren op dit commentaar

Zo kreeg ik in maart een brief van de deurwaarder ik betaal die en juist vandaag komen ze alles opschrijven omdat die nog niet betaald is en heb het afschrift van de bank onder hunne neus geduwd en nog bleven ze opschrijven zelf het kinderbedje van mijn zoontje van 16 maand dat is een schande MENSEN BETALEN EN MOETEN NOG EENS BETALEN ALS HIJ NOG EENS KOMT IK STA NIET IN VOOR DE GEVOLGEN ga hem niet vermoorden da niet

Gepost door: Tina | 27-05-14

Reageren op dit commentaar

heb al jaren last van tegen partijen , ben terminaal ziek heb de palliatieven zorg geweigerd met als reden dat ik heb besloten niet zo verder te leven op vraag van deurwaarder van noten rochtis ga ik in op zijn vraag mij het leven te verkorten om evenveel verdere pestgedrag naar mij en mijn vrouw te stoppen omdat blijkbaar ook al is alles betaald geworden , hij niet kan aanvaarden hoe het werd betaald we moesten een reden opgeven van waar het geld kwam we konden het niet betalen de ziekenhuis kosten van mijn terminaal ziek zijn zodat de familie in sprong het te voldoen dit wat uiteraard niet naar de zin van de betreffende deurwaarder hij beweerde dat het geld waar het vandaan kwam niet van ons was en geen geldige betaling is zodat hij toch over ging tot beslag legging, daarvan heb ik de palliatieven zorg geweigerd , ook al was het gratis omdat dat gewoon gratis is maar geen doel heeft met mijn leven omdat terwijl ik daar zou zijn hij verder zijn plan kan uit voeren heb ik besloten mijn eigen gang te gaan omdat ik toch niets meer te verliezen heb ik heb geleerd geen angst meer te hebben van de dood omdat ik dat al jaren ben omdat de deurwaarder mij heeft vermoord de dag dat hij herhaalde dat hij geen zaken heeft met mijn terminaal ziek zijn ,dat hij enkel uit was om mij iets bij te dragen wat weet ik niet omdat alles was is betaald geworden al betaalde mijn families de kosten van het ziekenhuis mensen denk eerst goed na krijg je kanker moet je geld hebben de ziekenfondsen betalen de ziekenhuis kosten niet volledig terug als je er 3 maanden licht ben je de pineut en zijn de kosten zo hoog dat enkel kan gesproken worden ziek zijn is een kanker die de naam zelf draagt je de dood in jaagt als je geen geld hebt geen recht om te genezen geen recht als mens te leven geen rechten krijgen van rechtbanken zodat dit alles een maatschappij is geworden , de berger heeft geen rechten is altijd schuldig als je kanker hebt ben je schuldig,, Een één zware misdadiger ,
naam ongekend v

Gepost door: ongekend v | 11-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.