07-06-12

Sharia4Belgium: Minister Turtelboom collaboreert met Vlaams Belang...

Turtelboom: 'Belangrijk om nationaliteit Belkacem af te nemen'

Donderdag, 7 juni 2012, 17u 38 - Minister van Justitie Turtelboom (Open VLD, Vlaamse liberalen) wil de Belgische nationaliteit van Fouad Belkacem afnemen. Belkacem is de woordvoerder van de extremistische moslimorganisatie Sharia4Belgium. Hij werd vandaag opgepakt en aangehouden wegens het oproepen tot haat tegenover mensen met een ander geloof. Turtelboom wil nu een sterk dossier samenstellen tegen Belkacem om hem zijn nationaliteit af te nemen en hem zo uit te leveren aan Marokko.

http://nieuws.vtm.be/binnenland/201206074823-turtelboom-b...

----------

Boerka.VlaamsBelang.jpgGewezen Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanheck: 'Nationaliteit van Belkacem afnemen'

4 mei 2012 - Gewezen Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke vraagt de Antwerpse procureur-generaal om de nationaliteit af te nemen van Fouad Belkacem, de woordvoerder van Sharia4Belgium.

http://www.clint.be/actua/binnenland/nationaliteit-van-be...

----------

Filip De Winter: “Abu Imran moet de Belgische nationaliteit worden ontnomen en het land worden uitgezet.”

4 mei 2012 - Abu Imran ontsnapt aan uitvoering gevangenisstraf door strafvermindering tot één jaar effectief en één jaar voorwaardelijk

Filip Dewinter: “Minister Turtelboom mag niet langer aarzelen. Abu Imran moet de Belgische nationaliteit worden ontnomen en het land worden uitgezet.”

De Antwerpse correctionele rechtbank heeft Sharia4Belgium-leider Abu Imran (Fouad Belkacem)  vandaag veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 500 euro boete, wegens het aanzetten tot haat tegen niet-moslims. Abu Imran moet het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, Frank Vanhecke en Filip Dewinter bovendien één euro morele schadevergoeding betalen. Belkacem was – net zoals bij de vorige veroordeling toen hij een eerste maal bij verstek werd veroordeeld – ook nu niet aanwezig op de rechtbank.

De veroordeling is een gevolg van haatdragende youtubefilms die Abu Imran en Sharia4Belgium de voorbije jaren online zetten, waarin ondubbelzinnig sympathieën werden geuit voor het terrorisme en moslims werden opgeroepen de ongelovigen te bestrijden en zelfs te vermoorden.

Filip Dewinter stelt vast dat de veroordeling tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar in het eerste verstek-vonnis nu herleid werd tot één jaar effectief en één jaar voorwaardelijk.  Belkacem liep in het verleden reeds enkele kleine veroordelingen op die samen goed zijn voor 14 maanden gevangenisstraf. Tesamen met de huidige veroordeling tot één jaar effectieve gevangenisstraf,  is dit niet voldoende om Abu Imran in de cel op te sluiten. Gevangenisstraffen van minder dan drie jaar effectief worden in België wegens het tekort aan gevangeniscapaciteit immers niet uitgevoerd. Abu Imran kan nu nog in beroep gaan. Wanneer Belkacem niet in beroep gaat of de strafmaat in beroep bevestigd wordt, komt hij er dus vanaf met een enkelband.

Filip Dewinter: “De gevangenisstraf van Belkacem is – dankzij het falende Belgische justitiebeleid – dus louter symbolisch. Van een kordate en efficiënte aanpak van het moslimextremisme in ons land is duidelijk geen sprake. Mijn conclusie is dat moslimextremisten in ons land blijkbaar straffeloos hun kunnen sympathieën uiten voor het terrorisme en in alle vrijheid kunnen oproepen tot haat, geweld en moord.”

Filip Dewinter hoopt alsnog dat na deze veroordeling de procedure wordt opgestart om de Belgische nationaliteit van Abu Imran af te nemen: “Men moet dergelijke moslimextremisten de Belgische nationaliteit ontnemen en het land uitzetten. Minister van Justitie Turtelboom mag niet langer stilzitten, maar nu initiatieven nemen.”

http://www.filipdewinter.be/fdw-abu-imran-moet-de-belgisc...


Afbeelding: Na de publicatie van het boek 'Hoer noch Slavin - Vrouwen en islam' van gewezen Miss België en VB-senator Anke Van dermeersch wou het VB betaalde advertenties rond het thema plaatsen in Flair en Libelle, twee titels van Sanoma Media. Het mediabedrijf weigerde de advertenties echter omdat ze niet in overeenstemming waren met de normen en waarden van de magazines. 

Daarop maakte Vlaams Belang nepcovers van Flair en Libelle, waarop de advertentie toch te zien is. Sanoma Media meldde meteen dat het Vlaams Belang in gebreke zou stellen. 'Wij vinden dit totaal niet kunnen', reageerde Christine Festjens. 'Dit is totaal ongepast en wij zullen zeker reageren. Dit is misbruik van concepten en merken, en het gaat om misleidende communicatie', besloot Festjens. 'Dit past helemaal niet bij de filosofie van onze magazines.'

Vlaams Belang trok de omstreden Flair/Libelle-covers in en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter verklaarde dat de nepcovers van Flair en Libelle, met het portret van een vrouw met boerka, 'hun werk hadden gedaan'.

Op 5 juni 2012 loofde Filip Dewinter een premie uit voor het verklikken van boerka-dragers. In een video werd opgeroepen om boerka’s te ‘vangen’.  Als de persoon die de boerka draagt daadwerkelijk door de politie wordt opgepakt, krijgt de klikker een beloning van 250 euro.

Onlangs verklaarde het VB dat er 'al minstens eenenveertig VB'ers bij de N-VA' waren.  De N-VA' maakt deel uit van de Vlaamse regering...

Op 26 maart 2012 vroeg Topman Alain Winants van de Staatsveiligheid in Gazet van Antwerpen dat de mogelijkheid onderzocht zou worden om Sharia4Belgium te verbieden. N-VA-voorzitter Bart De Wever wilde toen dat het gerecht optrad tegen Sharia4Belgium. "Als de Staatsveiligheid ons - politici - verzekert dat deze organisatie buiten de wet gesteld moet worden, dan moet dit ernstig genomen worden", stelde hij in een persbericht. Er werd aan toegevoegd dat het Vlaams Belang (en VB-leden binnen de Belgische Staatsveiligheid) 'de extremisten al een tijdje in het vizier had en de leden het land uit wilde'.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detai...

Commentaren

UPDATE 7.6.2012

Sharia4Belgium: Vlaams Belang blijft haat en onverdraagzaamheid prediken

De eerste 10 Google-bladzijden over 'Sharia4Belgium' zijn bijna uitsluitend gevuld met artikels of persberichten die oproepen om Sharium4Belgium en 'andere extremistische verenigingen' te verbieden en van het internet te verwijderen.

Nadat premier Di Rupo (PS), Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH), N-VA-voorzitter Bart De Wever en Justitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) pleitten voor een verbod van Sharia4Belgium, loofde Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter bij wijze van 'ludiek aktie' een premie van 250 euro uit voor wie een boerka spot en aangeeft bij de politie.

Zoals hij in maart 2012, tesamen met het extreem-rechtse Vlaams Belang en haar zusterpartij binnen de Vlaamse Regering (NV.A) reeds deed, riep Alain Winants, administrateur-generaal van de Belgische Staatsveiligheid, weer op om Sharia4Belgium 'te verbieden'.
De Belgische regering onder druk zetten en inmenging in staatszaken valt echter niet onder de opdrachten en bevoegdheden van de Belgische Staatsveiligheid.

De VRT-nieuwsdienst wees vandaag op een 'eventueel verbod' van Sharia4Belgium.
De nieuwsdienst zegt niets over het incident van de vrouw in boerka met twee leden van de Belgische Staatsveiligheid dat aanleiding vormde tot de oproep van Sharia4Belgium om te protesteren voor het politiekantoor in Sint-Jans-Molenbeek.

Na haar toegeving aan de eis van het Vlaams Belang om Sharia4Belgium te verbieden, ging justitieminister Turtelboom vandaag in op het oude voorstel van het Vlaams Belang, de NV.A en de Belgische Staatsveiligheid om de Belgische nationaliteit van Fouad Belkacem, woordvoerder van Sharia4Belgium, af te nemen (en naar Marokko terug te sturen). Het is niet de eerste keer dat Turtelboom de indruk geeft dat zij het programma van het Vlaams Belang wil uitvoeren...

Onder de zoekterm 'Vlaams Belang Sharia4Belgium' vindt men via de zoekrobot Google informatie waarin ondermeer de rol van het Vlaams Belang wordt belicht. Het is duidelijk dat deze partij met haar voortdurende provocaties, voortgaat met haat en onverdraagzaamheid te prediken.

De progressieve advocaten van Progress Lawyers Network, zijn tegen een verbod van Sharia4Belgium. Omdat men zo'n verbod altijd in algemene termen moet formuleren, vreest de Antwerpse advocaat Raf Jespers dat de wet achteraf kan worden misbruikt tegen politieke opposanten.

Jespers stelt dat 'verdachte' organisaties momenteel al perfect in de gaten worden gehouden door de staatsveiligheid met de Bim-methoden (methoden zoals observatie, infiltratie, telefoontap). 'Ze kunnen ook vervolgd worden op basis van bestaande strafwetten, zoals dat gebeurt met Sharia4Belgium-voorman Fouad Belkacem', stelt Jespers die één van de weinigen blijkt te zijn die de zaak niet verder opblaast en terecht op het gevaar wijst van het verbieden van verenigingen.

Ook Johan Leman, voorzitter van Regionaal integratiecentrum Foyer, in Sint-Jans Molenbeek is tegen een verbod van de vereniging. ('Niet verbieden, gerecht moet wel sneller optreden' (http://www.brusselnieuws.be/audio/johan-leman-over-sharia4belgium-niet-verbieden-maar-gerecht-moet-sneller-optreden).

Ayfer Erkul, buitenlandredacteur van De Morgen, vraagt zich af 'waarom heel het land op stelten staat wanneer de drie man en een paardekop die Sharia4Belgium rijk is, een betoging aankondigen'. Zij vraagt zich af waarom men de indruk wekt dat ons land 'maar een haar verwijderd is van een terroristische aanslag'. (http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1450127/2012/06/07/Bezint-eer-ge-Sharia4Belgium-verbiedt.dhtml?utm_source=RSSReader)

Ook de Veiligheidsexpert en ex-kabinetschef Brice De Ruyver reageerde normaal. De Ruyver denkt niet dat een spreekverbod de goede oplossing is. "Sharia4Belgium probeert zichzelf heel belangrijk voor te doen door in die kwetsbare gemeenschappen jongeren aan te spreken en mee te sleuren in hun agigatie. Maar kwantitatief gaat het niet om een staatsgevaarlijke organisatie", aldus De Ruyver.
http://m.deredactie.be/cm/vrtnieuws.mobile/mbinnenland/1.1321336

Ook Hicham El Mzairh, adviseur van de Antwerpse schepen voor Sociale Zaken en Diversiteit Leen Verbist, houdt niet van hysterische en door extreem-rechts gevoede reacties. Zij verwijst naar Nederland. "Dat land pakt zoiets goed aan, door de voedingsbodem voor het extremisme te weren." El Mzairh is tegen een spreekverbod. "Het gaat niet om een vereniging die je kunt verbieden maar om een beweging." (http://m.deredactie.be/cm/vrtnieuws.mobile/mbinnenland/1.1321336)

Gepost door: Morkhoven | 08-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.