25-06-12

De NAVO-plannen om Syrië via Turkije aan te vallen...

NATOvictimInNisSerbiaReuters.jpgNAVO-plannen om Syrië via Turkije aan te vallen, dateren reeds van een jaar geleden.  De dagelijkse oorlogspropaganda van de NAVO tegen Syrië en de foute berichtgeving moeten verhullen dat militaire officieren uit NAVO-landen en Arabische Golfstaten reeds in november 2011 een gezamenlijk commandocentrum hebben opgericht in het Turkse Iskenderun...
----
 
'NAVO-Arabisch commandocentrum in Turkije bereidt interventie Syrië voor'
 
29 November 2011 - Het Westen trekt net als eerder bij Muammar Gadaffi de strop om de hals van Bashar Assad langzaam maar zeker steeds strakker aan. De grote vraag is of Rusland dit zal toelaten en of Assad zijn dreigement waarmaakt om bij een interventie Israël aan te vallen.
 
Een groep militaire officieren uit NAVO landen en Arabische Golfstaten heeft een gezamenlijk commandocentrum opgericht in het Turkse Iskenderun, vlakbij de grens met Syrië. Hun missie: het voorbereiden van het opzetten van 'humanitaire corridors' en een bufferzone in het vrijwel het hele noorden van Syrië, inclusief Aleppo, met 2,5 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Het is vooralsnog onduidelijk wat de reactie van Rusland, dat technici, raketten en marineschepen naar Syrië heeft gestuurd, op deze de facto Westerse-Arabische invasie zal zijn. 
 
De NAVO is weliswaar niet officieel aanwezig, maar de Westerse militaire officieren zijn afkomstig uit de NAVO lidstaten Canada, de VS en Frankrijk, waarbij Turkse militairen de verbinding vormen met de in ieder geval tijdelijke collega's uit Saudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Als rechtvaardiging voor het aanstaande militaire ingrijpen wordt het VN rapport gebruikt dat gisteren verscheen en waarin het regime Assad wordt beschuldigd van 'grove schendingen van de mensenrechten' en 'patronen van standrechtelijke executies, willekeurige arrestaties, gedwongen verdwijningen, martelingen inclusief seksueel geweld en het schenden van de rechten van kinderen.'
 
De Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Moallem liet op een persconferentie foto's zien van verminkte leden van Syrische soldaten, als tegenbewijs dat juist de oppositie zich schuldig maakt aan gruweldaden. Hij klaagde tevens dat de Arabische Liga en anderen weigeren te geloven dat er een buitenlands (Westers) complot tegen Syrië bestaat. Ook beschuldigde hij de Arabische Liga ervan zijn land de economische oorlog te hebben verklaard.
 
Turkije bevestigt plannen bufferzone 
Het verlies van Aleppo, waar de protestbeweging nooit voet aan de grond kreeg omdat de stad het financiële en handelscentrum van Syrië is, zal samen met de door de Arabische Liga afgekondigde sancties inderdaad de genadeklap betekenen voor de Syrische economie. Tevens zal Assad hierdoor beroofd worden van de fondsen die hij nodig heeft om zijn strijd tegen de -hoofdzakelijke islamistische- opstandelingen in zijn land voort te zetten.
 
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu verklaarde vanochtend dat de internationale gemeenschap inderdaad overweegt een bufferzone in Syrië te creëren voor mogelijk honderdduizenden vluchtelingen. Hij onderstreepte dat Turkije hoopt dat een militaire interventie niet nodig is, maar 'klaar is voor ieder scenario'.
 
Hoe reageren Assad en Rusland?
Ook Davutoglu's Russische collega minister Sergei Lavrov liet vandaag van zich horen. Hij zei dat Moskou tegen een wapenembargo tegen Syrië is en dat de internationale gemeenschap moet stoppen met het stellen van ultimatums aan de regering in Damascus. Vorige maand blokkeerden Rusland en China in de VN Veiligheidsraad een door het Westen gesteunde resolutie waarin het regime Assad werd beschuldigd van gewelddadigheden.
 
De grote vraag is nu hoe Assad en Rusland zullen reageren als de NAVO en de Arabische partners inderdaad hun plannen voor een interventie uitvoeren. Assad heeft regelmatig gedreigd om in dat geval Israël te bestoken met raketten, en zo de hele regio in brand te steken. Diverse hoge Russische officials en militairen hebben de afgelopen tijd laten weten dat Westers ingrijpen in Syrië, zoals eerder dit jaar in Libië gebeurde, niet zal worden getolereerd.
 

Foto: NAVO-slachtoffer

14:14 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, NAVO, Syrië | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

5 oktober 2011 - Nadat Rusland en China in de VN-Veiligheidsraad verhinderden dat er een resolutie over Syrië zou worden aangenomen en dat Syrië, zoals Libië, door de NAVO zou gebombardeerd worden, kondigde Turkije aan dat het Syrië sancties zou opleggen...

----

'Turkije gaat Syrië sancties opleggen'

ISTANBUL - Turkije gaat Syrië sancties opleggen. Dat zei de Turkse premier Tayyip Recep Erdogan woensdag tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika.

In de nacht van dinsdag op woensdag voorkwamen Rusland en China in de VN-Veiligheidsraad dat er een resolutie over Syrië zou worden aangenomen. ,,Natuurlijk kan het veto geen sancties verhinderen'', zei Erdogan.

Erdogan maakt mogelijk later deze week nog bekend welke maatregelen Ankara tegen het buurland neemt. De handel tussen beide landen is de afgelopen jaren enorm toegenomen.

http://www.gooieneemlander.nl/algemeen/buitenland/article11695781.ece/Turkije-gaat-Syrië-sancties-opleggen

Gepost door: Morkhoven | 25-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.