03-04-13

Europese liberalen voeren oorlog met Syrië

Syria.Vrije Syrische Leger.Guy Verhofstadt .jpg

Volgens de Nederlandse VVD-Europarlementariër Hans van Baalen, voorzitter van de Liberale Internationale, en Guy Verhofstadt, voorzitter van ALDE, de derde grootste partij in het Europees Parlement, kan het zogenoemde Vrije Syrische leger met antitank- en luchtdoelwapens binnen een maand het leger van president Assad een 'fatale slag toebrengen' en 'kan op die manier worden voorkomen dat de islamitische extremisten de opstand kapen'.
De jihadisten krijgen dus nog een maand tijd om het vuile werk op te knappen.

Hoeveel zouden de europese liberalen aan deze wapenverkoop verdienen ? Wat is de precieze relatie van de Europese liberalen met de wapen- en petroleumlobby ?

Foto: Selim Idriss (met camouflagepak), de stafchef van het zogenoemde Vrije Syrische Leger, mocht op uitnodiging van Guy Verhofstadt (met das) in het Europees Parlement een warme oproep komen doen om zijn legertje meer wapens te bezorgen.

----

'VVD'er Van Baalen wil militaire steun rebellen Syrië'

6 maart 2013

BRUSEL (ANP ) - VVD-Europarlementariër Hans van Baalen pleit voor militaire steun voor de rebellen in Syrië. Hij deed de oproep woensdag samen met de leider van de liberalen in het Europees parlement, Guy Verhofstadt.

Van Baalen, die ook voorzitter van de Liberale Internationale is, wil dat een coalitie van gelijkgestemde landen het Vrije Syrische leger met wapenleverancies ondersteunt. Ook zou er een vliegverbod voor de tegenpartij, de Syrische luchtmacht, moeten worden afgedwongen.

Van Baalen en Verhofstadt spraken eerder woensdag met generaal Selim Idriss, chef-staf van het Vrije Syrische Leger, in Brussel. Volgens Idriss zou het Vrije Syrische Leger met antitank- en luchtdoelwapens binnen een maand het leger van president Assad een fatale slag kunnen toebrengen. Tevens zou worden voorkomen dat islamitische extremisten de opstand kapen.

http://www.europa-nu.nl/id/vj7pjp9w8lym/nieuws/vvd_er_van_baalen_wil_militaire_steun?ctx=

====

'Petroleumlobby deelt geld uit aan Amerikaanse politici':

http://www.hln.be/hln/nl/2656/Global-Warming/article/detail/1039275/2009/12/08/Petroleumlobby-deelt-geld-uit-aan-Amerikaanse-politici.dhtml

http://willyvandamme.wordpress.com/2013/04/02/en-maar-bli...

http://blogs.euobserver.com/debeuf/2012/05/29/syria-is-a-...

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/koert...

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/weste...

De commentaren zijn gesloten.