23-07-13

Salafisten: “Emiraat Kaukasus”

Image

Tsjetsjenië is een van de crisishaarden van het islamitische terrorisme, dat is bekend. Minder bekend is dat Oostenrijk als steunpunt en terugtrekkingsgebied voor islamistische Tsjetsjenen dient. In Oostenrijk is de Salafistisch-terroristische groepering “Emiraat Kaukasus” verbreid. Voor veel van deze terroristen is het blijkbaar gemakkelijk om zich onder de dekmantel van asiel in Oostenrijk op toekomstige terreuractiviteiten voor te bereiden.

Haatpredikers zoals de Duitse bekeerling Pierre Vogel reizen regelmatig naar Oostenrijk om in islamitische verenigingen en moskeeën voordrachten te houden.

In vergelijking met de rest van Europa herbergt Oostenrijk een van de grootste gemeenschappen van dit volk uit de Kaukasus. Onder de asielzoekers bevinden zich uiteraard niet alleen vervolgde mensen, maar ook personen met een terroristische achtergrond. Het “Emiraat Kaukasus” gebruikt de onbekommerdheid en zorgeloosheid van de politiek in zijn voordeel. Europa dient als logistiek en rekruteringsgebied.

De leider van het “Emiraat Kaukasus”  is de islamist en nationalist Doku Umarov. Het is het doel van de terreurbeweging om in het noorden van de Kaukasus een islamitische godstaat op basis van de sharia op te richten. “Er zal geen bloed meer vloeien in onze steden. De oorlog zal naar jullie steden komen”, kondigde Umarov in een dreigende videoboodschap aan.

18:50 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, Emiraat Kaukasus, Salafisten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |