23-07-13

Tsjetsjeense jihad: Antwerpen - Syrië

Image

Bepaalde moskeeën in het Antwerpse zijn ook rekruteringsplaatsen voor de Tsjetsjeense jihad. Vooral moskee Omar (Tulpstraat in Borgerhout) wordt gebruikt door oudstrijders van de Tsjetsjeense en Bosnische oorlog om jongeren aan te sporen om te gaan vechten in Tsjetsjenië. Het ‘Kaukasisch Emiraat’ is ook sterk aanwezig aan het Syrische front. Hun strijders worden beschouwd als de meest geharde jihadisten van alle groeperingen. 

03-04-13

'Vreedzame revolutie door het Syrische volk' ?

 

Syria.jihadist.australia.jpg

Jihadisten uit de hele wereld vechten in Syrië

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 25 maart 2013 – Dat er westerse jihadisten in Syrië actief waren maakte de Mediawerkgroep Syrië al snel na haar oprichting in 2011 en bij de eerste conferentie over Syrië op 26 mei 2012 bekend. Een hele chronologie van jihadisten in Syrië kan men nalezen op deze blog.

Dit bleek blijkbaar onvoldoende voor westerse politici en gerechtelijke instanties om pro-actief actie te ondernemen tegen potentiële jihadisten. In elk geval konden deze strijders aan de mazen van het net van de westerse diensten voor de staatsveiligheid ontsnappen.

De meeste jihadisten komen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Zij vechten met duizenden een jihad tegen het Syrische volk en de Syrische regering. Maar ook honderden Europeanen strijden samen met de rebellen en terroristen van het Vrije Syrische Leger en het al-Nusra front. Het maakt duidelijk dat het hier niet gaat om ‘een vreedzame revolutie door het Syrische volk’!

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/25/jihadisten-uit-de-hele-wereld-vechten-in-syrie-overzicht/

22:16 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, Syrië, Vreedzame revolutie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese liberalen voeren oorlog tegen Syrië (2)

Syria.verhofstadt.laat.zich.gebruiken.jpg

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 8 juli 2012 – “De mediaoorlog met het Westen waarin Syrië zich bevindt, was verloren op de dag dat de opstanden begonnen”, vertelde de Syrische president Bashar al-Assad in een vraaggesprek met Russia Today.

Zo kan je op YouTube filmpjes terugvinden van verslaggevers van de massamedia waarin je ziet hoe oorlogsopnames tot stand komen. De verslaggever heeft een zogenaamde verbinding uit een wijk die op dat moment beschoten word. De werkelijkheid is dat hij zit te wachten tot ze de achtergrondgeluiden van bommen en granaten starten zodat hij zijn verslag kan doen. Zo zijn er talloze voorbeelden van manipulatie van de publieke opinie.

Malik Imran

Foto: Guy Verhofstadt in gezelschap van enkele 'rebellen' en met als commentaar: ‘Zelfs Guy Verhofstadt, de leider van de Europese Liberalen, kon deze fantast om de tuin leiden’.

=====

Syria.Vrije Syrische Leger.Guy Verhofstadt .jpg

MEDIAWERKGROEP SYRIE - 6 maart 2013 - Volgens Guy Verhofstadt, voorzitter van ALDE, de derde grootste partij in het Europees Parlement, en de Nederlandse VVD-Europarlementariër Hans van Baalen, voorzitter van de Liberale Internationale, kan het zogenoemde Vrije Syrische leger met antitank- en luchtdoelwapens binnen een maand het leger van president Assad een ‘fatale slag toebrengen’ en ‘kan op die manier worden voorkomen dat de islamitische extremisten de opstand kapen’...

Foto: Foto: Selim Idriss (met camouflagepak), de stafchef van het zogenoemde Vrije Syrische Leger, mocht op uitnodiging van Guy Verhofstadt (met das) in het Europees Parlement een warme oproep komen doen om zijn legertje meer wapens te bezorgen.

====

President Assad: “We kunnen de mediaoorlog met het Westen niet winnen, maar daar gaat het niet om”:

https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/07/08/president-assad-we-kunnen-de-mediaoorlog-met-het-westen-niet-winnen-maar-daar-gaat-het-niet-om/

'Westen klaar om Syrië verder in chaos te storten':

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/westen-klaar-om-syrie-verder-in-chaos-te-storten/

 

20:21 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, europese liberalen, oorlog, Syrië | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese liberalen voeren oorlog met Syrië

Syria.Vrije Syrische Leger.Guy Verhofstadt .jpg

Volgens de Nederlandse VVD-Europarlementariër Hans van Baalen, voorzitter van de Liberale Internationale, en Guy Verhofstadt, voorzitter van ALDE, de derde grootste partij in het Europees Parlement, kan het zogenoemde Vrije Syrische leger met antitank- en luchtdoelwapens binnen een maand het leger van president Assad een 'fatale slag toebrengen' en 'kan op die manier worden voorkomen dat de islamitische extremisten de opstand kapen'.
De jihadisten krijgen dus nog een maand tijd om het vuile werk op te knappen.

Hoeveel zouden de europese liberalen aan deze wapenverkoop verdienen ? Wat is de precieze relatie van de Europese liberalen met de wapen- en petroleumlobby ?

Foto: Selim Idriss (met camouflagepak), de stafchef van het zogenoemde Vrije Syrische Leger, mocht op uitnodiging van Guy Verhofstadt (met das) in het Europees Parlement een warme oproep komen doen om zijn legertje meer wapens te bezorgen.

----

'VVD'er Van Baalen wil militaire steun rebellen Syrië'

6 maart 2013

BRUSEL (ANP ) - VVD-Europarlementariër Hans van Baalen pleit voor militaire steun voor de rebellen in Syrië. Hij deed de oproep woensdag samen met de leider van de liberalen in het Europees parlement, Guy Verhofstadt.

Van Baalen, die ook voorzitter van de Liberale Internationale is, wil dat een coalitie van gelijkgestemde landen het Vrije Syrische leger met wapenleverancies ondersteunt. Ook zou er een vliegverbod voor de tegenpartij, de Syrische luchtmacht, moeten worden afgedwongen.

Van Baalen en Verhofstadt spraken eerder woensdag met generaal Selim Idriss, chef-staf van het Vrije Syrische Leger, in Brussel. Volgens Idriss zou het Vrije Syrische Leger met antitank- en luchtdoelwapens binnen een maand het leger van president Assad een fatale slag kunnen toebrengen. Tevens zou worden voorkomen dat islamitische extremisten de opstand kapen.

http://www.europa-nu.nl/id/vj7pjp9w8lym/nieuws/vvd_er_van_baalen_wil_militaire_steun?ctx=

====

'Petroleumlobby deelt geld uit aan Amerikaanse politici':

http://www.hln.be/hln/nl/2656/Global-Warming/article/detail/1039275/2009/12/08/Petroleumlobby-deelt-geld-uit-aan-Amerikaanse-politici.dhtml

http://willyvandamme.wordpress.com/2013/04/02/en-maar-bli...

http://blogs.euobserver.com/debeuf/2012/05/29/syria-is-a-...

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/koert...

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/weste...

30-08-12

Syrië: Belgische wapenleveringen...

Begian.weapons.syriawarmerch-gun.jpg

De westerse landen gebruiken hun dagelijkse oorlogscampagne om wapens te verkopen...

----

België is één van de landen die grote hoeveelheden wapens leveren.  Er worden thans ook veel wapens aan de Syrische terroristen verkocht.  Die worden gebruikt om voortdurend aanvallen op regeringsgebouwen, openbare voorzieningen, aanvallen op burgers en bomaanslagen te plegen.  De tienduizenden Syrische vluchtelingen en elders, zijn het gevolg van deze wapenleveringen.

België behoort tot de belangrijkste exporteurs, net als de VS, Israël, Rusland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en een zestal andere landen.

Het Waalse gewest verstrekte in 2009 de goedkeuring voor de levering van 17,9 miljoen euro aan lichte wapens en oorlogsmunitie aan Libië.

België verdiende 5,3 miljoen euro voor leveringen van lichte wapens (en de verkoop van licenties) aan Bahrein en voor de uitvoer van lichte wapens, munitie en gepantserde voertuigen aan Egypte.

26-06-12

Incident met de Turkse straaljager: een bewuste provokatie

turkse_tanks.jpgSyria en Turkije onderhielden altijd goede banden met elkaar.  Men kan zich dus afvragen of de Turkse regering zich door de VS, Israël en de rijke golfstaten, niet liet omkopen om via Turkije wapens in Syrië te smokkelen.  

Het is in ieder geval meer dan toeval dat de NAVO-landen en Arabische Golfstaten in november 2011 ook een gezamenlijk commandocentrum hebben opgericht  op de militaire basis Iskenderun in Turkije.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat het voorval met de Turkse straaljager, een doelbewuste provokatie was vanwege de NAVO en Turkije.  Vandaar dat het incident ook gevolgd werd met het bericht dat er 'meer dan 30 leden van het Syrisch regeringsleger zouden gedeserteerd en naar Turkije gevlucht zouden zijn.

Het voorval doet sterk denken aan de Amerikaanse straaljagers die destijds werden ingezet om het Iraakse luchtruim voortdurend te schenden.  De Iraakse luchtafweer kwam vervolgens in aktie waardoor de Amerikaanse legerleiding haar kans schoon zag om het Iraakse luchtafweergeschut en andere Iraakse legereenheden te bombarderen.  De VS gebruikte de provokaties met straaljagers boven de door de VN ingestelde 'no-fly-zone' in Irak dus, om met haar bombardementen te starten.  Het voortdurend uitlokken va reakties en bombarderen van het Iraakse luchtafweergeschut, werd gecombineerd met het uitwerpen van tienduizenden pamfletten waarin de Iraakse bevolking werd opgeroepen om tegen het Iraakse regime in opstand te komen.  En nadien begon de VS, dank zijde stilzwijgende goedkeuring van de VN, met haar goed voorbereide grondoorlog tegen het Iraakse leger.

--------

Turkije en Syrië houden deze week gezamelijke militaire oefeningen
Eerste oefening NAVO-lid met Arabisch land ooit
Israël vreest militaire alliantie Turkije - Syrië - Libanon  

Met ca. 600.000 manschappen heeft Turkije, na de VS, het grootste leger van de NAVO, en zal het gaan samenwerken met de Israëlische aartsvijand Syrië. 
 
Vandaag, maandag 27 april 2009, starten Turkije en Syrië voor het eerst een gezamelijke militaire oefening, die tenminste drie dagen gaat duren en waar zowel gewapende infanterie als luchtstrijdkrachten aan mee zullen doen. Het is de allereerste oefening van een NAVO-lid met een Arabisch land ooit, en komt slechts vier dagen nadat de Amerikaanse president Obama zijn goedkeuring gaf aan Turkse wapenleveranties en militaire hulp aan Libanon. Hierdoor ziet Israël zich binnen korte tijd geconfronteerd met een nieuwe, door Amerika gesteunde, enorme strategische bedreiging vanuit het noorden.
 
De beslissing van de Turkse regering om militair te gaan samenwerken met Iran's grootste bondgenoot Syrië, precies op de dag dat Israël haar oorlogsdoden herdenkt, is opnieuw een duidelijk teken dat het jarenlange strategische pact van Turkije met Israël feitelijk geheel verdwenen is. Ankara verklaarde dat de gezamelijke militaire oefening 'bedoeld is om de vriendschap, samenwerking en het vertrouwen tussen de Turkse en Syrische landstrijdkrachten te versterken, en de mogelijkheden tot gezamelijke training en samenwerking van de grenstroepen uit te breiden.' 

De goedkeurig van Washington aan zowel de Turkse wapenleveranties aan Libanon, als aan de Turks-Syrische militaire samenwerking, onderstreept de drastische koerswijziging die Barack Obama heeft ingezet, en die er op gericht lijkt om Syrië, al decennialang één van de grootste aartsvijanden van Israël, strategisch te versterken door middel een coalitie met Turkije en Libanon.
 
De voor Israël steeds vijandiger wordende politieke keuzes van Barack Obama zorgen in de Joodse staat voor grote consternatie. De top van het Israëlische leger en inlichtingendiensten bekritiseren de nieuwe regering Netanyahu, en vinden dat een officieel antwoord op de zeer snel verslechterende strategische veiligheidssituatie van Israël veel te lang uitblijft. De in de maak zijnde militaire alliantie tussen Turkije, Syrië en Libanon wordt door de Israëlische veiligheidstop als de meest zorgwekkende ontwikkeling van de laatste jaren beschouwd.
 
Gedurende de laatste weken zijn er té veel ontwikkelingen, die té snel op Israël af komen, en té gevaarlijk zijn voor Benyamin Netanyahu om te wachten totdat zijn regering definitief het beleid voor de komende jaren heeft bepaald, en hij in mei met Barack Obama heeft gepraat. De veranderde werkelijkheid voor Israël zal dan immers een voldongen feit zijn. Als Netanyahu niet snel handelt, zal de veiligheidssituatie van Israël hem totaal uit de hand lopen, omdat hij zich voor nieuwe, voor Israël zeer ongunstige voldongen feiten geplaatst zal zien, die niet meer terug te draaien zijn.

Bron: DEBKA 

14:53 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, NAVO, Syrië, Turkse straaljager | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-12

Wapens worden via Turkije naar Syrië gesmokkeld...

nato.24.5.12.jpgMilitaire officieren uit NAVO-landen en Arabische Golfstaten hebben in november 2011 niet alleen een gezamenlijk commandocentrum opgericht in het Turkse Iskenderun. Saudi-Arabië en Qatar bewapenen ook de zogenoemde Syrische rebellen.  Dat gebeurt via smokkel-routes in NAVO-lidstaat Turkije...
 
---
 
 "Saudi-Arabië en Qatar bewapenen Syrische rebellen"
 
13 juni 2012
 
Volgens de Britse krant The Independent leveren Saudi-Arabië en Qatar sinds kort wapens aan de Syrische rebellen die strijden tegen het regime van president Assad.
 
De twee fundamentalistische Golfmonarchieën Saudi-Arabië en Qatar bewapenen sinds kort de Syrische rebellen, in het bijzonder het Vrije Syrische Leger (FSA). Dat bevestigde de Britse krant The Independent. De wapens worden Syrië binnengesmokkeld via Turkije, zo haalde de krant een Westerse diplomaat in Ankara aan.
 
 
Dat Saudi-Arabië en Qatar de Syrische rebellen behalve financieel ook logistiek steunen, was al langer een publiek geheim. Ook dat Navo-lidstaat Turkije de doorvoer van wapens toelaat, is niet meteen een verrassing. Wie er behalve het FSA nog wapens ontvangt, is niet meteen duidelijk. 
 
Drie weken geleden bevestigden leden van het FSA dat ze onder andere Kalashnikovs, granaten en antitankwapens toegestuurd kregen vanuit de Golfstaten. Turkije zou de levering van de wapens vergemakkelijken. De wapens komen aan in Turkse havens en worden dan naar de grens gereden zonder tussenkomst van de Turkse regering. Saudische regeringsleden hadden in het verleden al gezegd dat de rebellen bewapend moesten worden, omdat de dialoog “nutteloos is.” 
 
De berichten over wapenleveringen aan Syrische rebellen werden bevestigd door een Westerse diplomaat, maar hij noemt het een “recente ontwikkeling.” 
 

16:55 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, NAVO, Syrië, wapens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

De NAVO-plannen om Syrië via Turkije aan te vallen...

NATOvictimInNisSerbiaReuters.jpgNAVO-plannen om Syrië via Turkije aan te vallen, dateren reeds van een jaar geleden.  De dagelijkse oorlogspropaganda van de NAVO tegen Syrië en de foute berichtgeving moeten verhullen dat militaire officieren uit NAVO-landen en Arabische Golfstaten reeds in november 2011 een gezamenlijk commandocentrum hebben opgericht in het Turkse Iskenderun...
----
 
'NAVO-Arabisch commandocentrum in Turkije bereidt interventie Syrië voor'
 
29 November 2011 - Het Westen trekt net als eerder bij Muammar Gadaffi de strop om de hals van Bashar Assad langzaam maar zeker steeds strakker aan. De grote vraag is of Rusland dit zal toelaten en of Assad zijn dreigement waarmaakt om bij een interventie Israël aan te vallen.
 
Een groep militaire officieren uit NAVO landen en Arabische Golfstaten heeft een gezamenlijk commandocentrum opgericht in het Turkse Iskenderun, vlakbij de grens met Syrië. Hun missie: het voorbereiden van het opzetten van 'humanitaire corridors' en een bufferzone in het vrijwel het hele noorden van Syrië, inclusief Aleppo, met 2,5 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Het is vooralsnog onduidelijk wat de reactie van Rusland, dat technici, raketten en marineschepen naar Syrië heeft gestuurd, op deze de facto Westerse-Arabische invasie zal zijn. 
 
De NAVO is weliswaar niet officieel aanwezig, maar de Westerse militaire officieren zijn afkomstig uit de NAVO lidstaten Canada, de VS en Frankrijk, waarbij Turkse militairen de verbinding vormen met de in ieder geval tijdelijke collega's uit Saudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Als rechtvaardiging voor het aanstaande militaire ingrijpen wordt het VN rapport gebruikt dat gisteren verscheen en waarin het regime Assad wordt beschuldigd van 'grove schendingen van de mensenrechten' en 'patronen van standrechtelijke executies, willekeurige arrestaties, gedwongen verdwijningen, martelingen inclusief seksueel geweld en het schenden van de rechten van kinderen.'
 
De Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Moallem liet op een persconferentie foto's zien van verminkte leden van Syrische soldaten, als tegenbewijs dat juist de oppositie zich schuldig maakt aan gruweldaden. Hij klaagde tevens dat de Arabische Liga en anderen weigeren te geloven dat er een buitenlands (Westers) complot tegen Syrië bestaat. Ook beschuldigde hij de Arabische Liga ervan zijn land de economische oorlog te hebben verklaard.
 
Turkije bevestigt plannen bufferzone 
Het verlies van Aleppo, waar de protestbeweging nooit voet aan de grond kreeg omdat de stad het financiële en handelscentrum van Syrië is, zal samen met de door de Arabische Liga afgekondigde sancties inderdaad de genadeklap betekenen voor de Syrische economie. Tevens zal Assad hierdoor beroofd worden van de fondsen die hij nodig heeft om zijn strijd tegen de -hoofdzakelijke islamistische- opstandelingen in zijn land voort te zetten.
 
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu verklaarde vanochtend dat de internationale gemeenschap inderdaad overweegt een bufferzone in Syrië te creëren voor mogelijk honderdduizenden vluchtelingen. Hij onderstreepte dat Turkije hoopt dat een militaire interventie niet nodig is, maar 'klaar is voor ieder scenario'.
 
Hoe reageren Assad en Rusland?
Ook Davutoglu's Russische collega minister Sergei Lavrov liet vandaag van zich horen. Hij zei dat Moskou tegen een wapenembargo tegen Syrië is en dat de internationale gemeenschap moet stoppen met het stellen van ultimatums aan de regering in Damascus. Vorige maand blokkeerden Rusland en China in de VN Veiligheidsraad een door het Westen gesteunde resolutie waarin het regime Assad werd beschuldigd van gewelddadigheden.
 
De grote vraag is nu hoe Assad en Rusland zullen reageren als de NAVO en de Arabische partners inderdaad hun plannen voor een interventie uitvoeren. Assad heeft regelmatig gedreigd om in dat geval Israël te bestoken met raketten, en zo de hele regio in brand te steken. Diverse hoge Russische officials en militairen hebben de afgelopen tijd laten weten dat Westers ingrijpen in Syrië, zoals eerder dit jaar in Libië gebeurde, niet zal worden getolereerd.
 

Foto: NAVO-slachtoffer

14:14 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, NAVO, Syrië | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |