03-04-13

Europese liberalen voeren oorlog met Syrië

Syria.Vrije Syrische Leger.Guy Verhofstadt .jpg

Volgens de Nederlandse VVD-Europarlementariër Hans van Baalen, voorzitter van de Liberale Internationale, en Guy Verhofstadt, voorzitter van ALDE, de derde grootste partij in het Europees Parlement, kan het zogenoemde Vrije Syrische leger met antitank- en luchtdoelwapens binnen een maand het leger van president Assad een 'fatale slag toebrengen' en 'kan op die manier worden voorkomen dat de islamitische extremisten de opstand kapen'.
De jihadisten krijgen dus nog een maand tijd om het vuile werk op te knappen.

Hoeveel zouden de europese liberalen aan deze wapenverkoop verdienen ? Wat is de precieze relatie van de Europese liberalen met de wapen- en petroleumlobby ?

Foto: Selim Idriss (met camouflagepak), de stafchef van het zogenoemde Vrije Syrische Leger, mocht op uitnodiging van Guy Verhofstadt (met das) in het Europees Parlement een warme oproep komen doen om zijn legertje meer wapens te bezorgen.

----

'VVD'er Van Baalen wil militaire steun rebellen Syrië'

6 maart 2013

BRUSEL (ANP ) - VVD-Europarlementariër Hans van Baalen pleit voor militaire steun voor de rebellen in Syrië. Hij deed de oproep woensdag samen met de leider van de liberalen in het Europees parlement, Guy Verhofstadt.

Van Baalen, die ook voorzitter van de Liberale Internationale is, wil dat een coalitie van gelijkgestemde landen het Vrije Syrische leger met wapenleverancies ondersteunt. Ook zou er een vliegverbod voor de tegenpartij, de Syrische luchtmacht, moeten worden afgedwongen.

Van Baalen en Verhofstadt spraken eerder woensdag met generaal Selim Idriss, chef-staf van het Vrije Syrische Leger, in Brussel. Volgens Idriss zou het Vrije Syrische Leger met antitank- en luchtdoelwapens binnen een maand het leger van president Assad een fatale slag kunnen toebrengen. Tevens zou worden voorkomen dat islamitische extremisten de opstand kapen.

http://www.europa-nu.nl/id/vj7pjp9w8lym/nieuws/vvd_er_van_baalen_wil_militaire_steun?ctx=

====

'Petroleumlobby deelt geld uit aan Amerikaanse politici':

http://www.hln.be/hln/nl/2656/Global-Warming/article/detail/1039275/2009/12/08/Petroleumlobby-deelt-geld-uit-aan-Amerikaanse-politici.dhtml

http://willyvandamme.wordpress.com/2013/04/02/en-maar-bli...

http://blogs.euobserver.com/debeuf/2012/05/29/syria-is-a-...

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/koert...

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/weste...

Liberalen liegen over Syrië: Verhofstadt en Debeuf

Syria.Vrije Syrische Leger.Guy Verhofstadt .jpg

Op https://twitter.com/koertdebeuf zegt Koert Debeuf, de vroegere kabinetschef en woordvoerder van de gewezen Premier Verhofstadt die voor een militaire interventie in Syrië pleit:

‘Leeft in Caïro en vertegenwoordigt er de europese liberalen. Zijn persoonlijke missie is om iets te doen aan het wederzijdse wanbegrip tussen de Europese Unie en de arabische wereld.’

Wat die ‘persoonlijke missie om iets te doen aan het wederzijdse wanbegrip tussen de Europese Unie en de arabische wereld, precies inhoudt, kunnen we lezen in zijn artikel over Syrië. (‘Syria is a second Bosnia. Assad is Milosevic.’)

Daarin zegt hij ondermeer het volgende:
‘Syria is een tweede Bosnië. Assad is een Milosevic… Bosnië moest wachten tot het ethnisch massacre in Sebrenica waar dat 7.000 Bosniërs in één keer vermoord werden terwijl zij onder de bescherming van de UNO stonden… Het is wansmakelijk dat de internationale gemeenschap identieke redenen gebruikt om niet tussen te komen in Syrië… Er is slechts een manier om die terreur te stoppen en dat is door middel van een internationale interventie… Het creëren van een of twee zones waar dat mensen naartoe kunnen vluchten en van waaruit de humanitaire hulp naar de juiste plaatsen kan worden gezonden… Vroeg of laat zal er een dergelijke interventie plaatsvinden, juist zoals in Bosnië. Mogelijks met de UNO en, indien nodig, met de tussenkomst van de Navo, juist zoals Bosnië in 1999.’

Dat verklaart dus waarom Debeuf in De Morgen van 30 maart jl. stelde waarom dat ‘de oorzaak voor de sterkte van de jihadisten in Syrië het gevolg is van het feit dat het westen besloten heeft om niets te doen’.
Dat verklaart ook waarom hij in het Europees Parlement luidruchtig verklaarde dat de ‘hulp die het westen aan de Syrische oppositie geeft, de burgers die het het hardst nodig hebben niet bereikt’.

Uit dit artikel en tal van andere artikels blijkt dat Debeuf niet alleen de woordvoerder is van de europese liberalen maar ook tot spreekbuis dient van de Syrische oppositie, van de westerse coalitie tegen Syrië (waaronder Israel) en van de Navo.

De Beuf spreekt zich duidelijk uit voor een rechtstreekse militaire interventie van de Navo in Syrië.

---

Foto: Selim Idriss (met camouflagepak), de stafchef van het zogenoemde Vrije Syrische Leger, mocht op uitnodiging van Guy Verhofstadt (met das), de fractievoorzitter van Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa, in het Europees Parlement een warme oproep komen doen om zijn legertje meer wapens te bezorgen. 

Zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie hebben hun wapenembargo tegen Syrië “deels” opgeschort om zwaar materiaal, zoals pantserwagens te kunnen leveren aan de zogenoemde rebellen in Syrië. Tevens drijven de VS en een aantal Europese landen hun programma’s voor training van de 'rebellen' in onder meer Turkije en Jordanië op. Het wijst erop dat het Westen alles op alles zet om Syrië te veroveren.

Dat opent dan de weg naar de uitschakeling van Hezbollah in Libanon. Waarna alleen Iran nog moet worden klein gekregen onder het voorwendsel dat het een kernwapenprogramma zou hebben. Als dat lukt zou het project van president George W. Bush voor een “Groot Midden-Oosten” om dat gebied, met zijn olie en gas, weer helemaal onder westerse controle te krijgen, grotendeels zijn gerealiseerd. Dit project werd gelanceerd in mei 2004, één jaar nadat de Amerikanen Irak hadden veroverd. Sindsdien ging ook Libië voor de bijl.

===

http://willyvandamme.wordpress.com/2013/04/02/en-maar-bli...

http://blogs.euobserver.com/debeuf/2012/05/29/syria-is-a-...

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/koert...

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/weste...

30-08-12

Syrië: Belgische wapenleveringen...

Begian.weapons.syriawarmerch-gun.jpg

De westerse landen gebruiken hun dagelijkse oorlogscampagne om wapens te verkopen...

----

België is één van de landen die grote hoeveelheden wapens leveren.  Er worden thans ook veel wapens aan de Syrische terroristen verkocht.  Die worden gebruikt om voortdurend aanvallen op regeringsgebouwen, openbare voorzieningen, aanvallen op burgers en bomaanslagen te plegen.  De tienduizenden Syrische vluchtelingen en elders, zijn het gevolg van deze wapenleveringen.

België behoort tot de belangrijkste exporteurs, net als de VS, Israël, Rusland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en een zestal andere landen.

Het Waalse gewest verstrekte in 2009 de goedkeuring voor de levering van 17,9 miljoen euro aan lichte wapens en oorlogsmunitie aan Libië.

België verdiende 5,3 miljoen euro voor leveringen van lichte wapens (en de verkoop van licenties) aan Bahrein en voor de uitvoer van lichte wapens, munitie en gepantserde voertuigen aan Egypte.

25-06-12

Wapens worden via Turkije naar Syrië gesmokkeld...

nato.24.5.12.jpgMilitaire officieren uit NAVO-landen en Arabische Golfstaten hebben in november 2011 niet alleen een gezamenlijk commandocentrum opgericht in het Turkse Iskenderun. Saudi-Arabië en Qatar bewapenen ook de zogenoemde Syrische rebellen.  Dat gebeurt via smokkel-routes in NAVO-lidstaat Turkije...
 
---
 
 "Saudi-Arabië en Qatar bewapenen Syrische rebellen"
 
13 juni 2012
 
Volgens de Britse krant The Independent leveren Saudi-Arabië en Qatar sinds kort wapens aan de Syrische rebellen die strijden tegen het regime van president Assad.
 
De twee fundamentalistische Golfmonarchieën Saudi-Arabië en Qatar bewapenen sinds kort de Syrische rebellen, in het bijzonder het Vrije Syrische Leger (FSA). Dat bevestigde de Britse krant The Independent. De wapens worden Syrië binnengesmokkeld via Turkije, zo haalde de krant een Westerse diplomaat in Ankara aan.
 
 
Dat Saudi-Arabië en Qatar de Syrische rebellen behalve financieel ook logistiek steunen, was al langer een publiek geheim. Ook dat Navo-lidstaat Turkije de doorvoer van wapens toelaat, is niet meteen een verrassing. Wie er behalve het FSA nog wapens ontvangt, is niet meteen duidelijk. 
 
Drie weken geleden bevestigden leden van het FSA dat ze onder andere Kalashnikovs, granaten en antitankwapens toegestuurd kregen vanuit de Golfstaten. Turkije zou de levering van de wapens vergemakkelijken. De wapens komen aan in Turkse havens en worden dan naar de grens gereden zonder tussenkomst van de Turkse regering. Saudische regeringsleden hadden in het verleden al gezegd dat de rebellen bewapend moesten worden, omdat de dialoog “nutteloos is.” 
 
De berichten over wapenleveringen aan Syrische rebellen werden bevestigd door een Westerse diplomaat, maar hij noemt het een “recente ontwikkeling.” 
 

16:55 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, NAVO, Syrië, wapens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |